20 Mart 2012 Salı

Yalancı Bahar


Baharın yalancısı kalıcı hasar verir aslında ama içinde "Bahar" kelimesi geçtiğinden,"Yalancı bahar", "Yalancı"dan daha masum gözükür göze..
Olduğunuz yerden bakınca dışarı sımsıcak,taptaze,çehresine mor sümbüller takmış gözükür...Öyle bir çeker ki o güneş kendisine,
sonunda yanmak da olsa, bile bile gidersiniz..Engel de olunmaz ki zaten.İrade devredışı kalır.Göz, güneşe hasret..Hasret ki dağlar deldirir adama.
Yürüdükçe güneşe doğru ısınmaya başlarsınız..Ne yakar şimdi ne de üşürsünüz..Burnunuza çalınan kokular,etraftaki mor sümbüller de cabası..
Sanki bir büyüye kapılmış,sadece bülbül seslerini duyarak kanatlanırsınız siz de güneşin gittiği yere..
Yürümekle ulaşılmayacağını bile bile gidersiniz..
Güneş bu..Geceleri hep yalnız bırakır meftunlarını..Birden kayboluverir gözlerinizin önünde..Keskin olur bahar soğuğu güneş gidince..
Sonunda bahar gribine de yakalanırsınız.Ertesi gün meftunu olduğunuz güneş yine açsa, siz yine bile bile gidersiniz üstüne üstüne..
Geceleri hastalklarla boğuşup, gündüz yanmaya gidersiniz..Bahar çarpar..Güneş hasta da eder..Sonunda öyle bir hale bürünürsünüz ki,
hastalıktan kalkamaz,güneşe gidemez,bahara yürüyemez olursunuz..Perdeleri açsanız; güneşi görüp, dokunamamk zor gelir sıcağına..
Kapatsanız; orda olduğunu bilip de görememek ağır gelir hastalanmış ruhunuza..Sonunda ya yanarsınız,ya da buz kesersiniz bu bahar güneşi uğruna..
Oysa o, siz olsanız da olmasanız da doğacak her gün oraya..Ve elbet batacak..O vakit,ne sıcak kalacak,ne mor sümbüller gözükecek,ne bülbüller ötecek..
O mor sümbül kokuları burnunuza çalındıkça, hayalinize doğacak güneş..İşte o zaman yanma vaktidir..
Bir muson yağmuru gerek şimdi..Bir sel, bir tufan..
Güneşe küsmek ne mümkün..Lakin yangından kurtulup yürüyebilmek için yağmursuz yaşamak ne mümkün?
İklimim şaştı..Güneşime yağmurlar yağıyor..Rüzgarlarım hortumlara dönüşüp boğuyor..
Bi kelebek alırım avcuma diye koşarken fırtına yönümü değiştiriyor..
Güneş üşütürken,yağmurlar yakıyor..
Bahar...Yalancı bahar..Yalansın ya,baharını da al..Ben kışıma dönüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder